Uitreiking maandagavond 8 oktober tijdens de Open Bak door wethouder Marcel Fluitman
Maandagavond 8 oktober 2018 reikte wethouder Fluitman het EKO-keurmerk uit aan Theater Beauforthuis, tijdens de Open Bak, een avontuurlijk podium voor ambitieus en gevestigd talent met uiteenlopende roots.
Met het EKO-keurmerk Horeca zijn bezoekers van het Beauforthuis ervan verzekerd dat minimaal 80% van de horecaproducten EKO-gecertificeerd zijn. Het Beauforthuis serveert van oudsher biologische producten. Met het EKO-keurmerk laat het theater zien dat het waarde hecht aan eerlijke ingrediënten, duurzame voedselproductie, eerlijke handel en een eerlijke prijs voor de boeren.

Beauforthuis – een podium voor musici en boeren

De pioniers van het Beauforthuis komen van Warmonderhof, de bio-landbouwschool. Ze staken er de handen uit de mouwen, ging koeien melken en groenten oogsten en leerden idealen in de praktijk te brengen.

Doen ze dan nog iets met hun opleiding?
Er is meer overeenstemming tussen artiesten en boeren en kunst en landbouw dan je zou denken. Zowel kunstenaars als boeren zitten in de knel. En dat komt doordat we in onze huidige cultuur zowel kunst als onze natuur als koopwaar behandelen, als waren het grondstoffen en producten van een industrieel proces. Hierdoor is het slecht gesteld met de kunst én de landbouw.
Het Beauforthuis geeft dus een podium aan kunstenaars én aan boeren. Het serveren van biologische producten is voor ons net zo belangrijk als het bieden van een podium aan kunstenaars.

Het Beauforthuis serveert van oudsher al biologische producten
De eerste jaren van het Beauforthuis waren we erg voorzichtig met zeggen dat de producten biologisch waren. Men associeerde dit met gierstkroketten en slechte bramenwijn. Pas als mensen vroegen hoe we aan die lekkere wijn kwamen, vertelden we dat het biologisch was.
Tegenwoordig is het begrip duurzaamheid, zeker in de horeca, uitgehold en wordt het steeds vaker gebruikt als marketingtool, waardoor de betrouwbaarheid in het geding komt. Het EKO-keurmerk biedt een werkelijke inhoud en betrouwbaarheid aan het begrip.
Daarom onze keuze voor de controle van dit keurmerk.
Met het EKO-keurmerk laten we zien waarde te hechten aan eerlijke ingrediënten, duurzame voedselproductie, eerlijke handel en een eerlijke prijs voor de boeren.

Hier staan wij voor

 • Iedereen is welkom
  Gasten van alle leeftijden, rangen, standen en culturen komen bij ons over de vloer. We spannen ons in voor culturele diversiteit op het podium èn in het publiek.
 • Schoonheid en originaliteit
  Met onze concerten en culturele activiteiten leveren we een laagdrempelig, cultureel divers en kwalitatief hoogstaand aanbod. We willen mensen prikkelen en inspireren met schoonheid en originaliteit.
 • Rentmeesterschap
  (sociaal) Rentmeesterschap is een sleutelbegrip in onze visie en daarom staan we voor duurzaamheid en fair trade. We geven een nieuwe impuls aan een monumentaal kerkje.
 • Kracht van de gemeenschap
  Enthousiaste vrienden vormen de motor van het Beauforthuis. Samenwerking met bedrijfsleven en overheid maakt ons flexibel, sterker en onafhankelijker.
 • Geen scheidslijn tussen werk en idealen
  De medewerkerskern bouwt idealen in de professionele wereld. Onze vrijwilligers zijn professionals die investeren in de toekomst.
 • Stadstheater in het bos
  De unieke ligging buiten de woonkernen in een gebied zonder duidelijke bestemming, biedt de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te treden. Bovenlokale initiatieven als het Beauforthuis houden de plattelandsomgeving vitaal.